Alt om Cosplay-konkurransen

Alt om Cosplay-konkurransen

Har du lyst til å vise tribute til din favoritt karakter og lage show på scenen? Da er cosplay konkurransen for deg! Konkurrer med et kostyme du enten har laget selv eller kjøpt av en karakter fra enten spill, film eller en serie du liker og få en sjanse til å vinne fantastiske premier.

Meld deg på Cosplay-konkurransen her!

Det er gratis inngang til HordaLAN alle i cosplay som er påmeldt!


Det kåres vinner i kategoriene:

Beste helhet
Tildeles den som både levde seg inn på scenen, la sjelen i kostymet sitt og virkelig har hatt øye for de små detaljene som gjør Cosplayet komplett!

 • Privat cosplay-photoshoot etter konkurransen med fantastiske Juju in the Box! Vinneren får veiledning til poesering, og tre profesjonelt redigerte bilder.
 • Penge premie på 1000kr
 • HordaLAN T-skjorte


Beste craftsmanship
En pris til den som har lagt blod og svette i å lage et detaljert kostyme.

 • Pengepremie på 500kr
 • Hordalan t-skjorte


Beste sceneshow
En pris til den som virkelig lever seg inn i karakteren og lager et underholdende show på scenen.

 • Pengepremie på 500kr
 • Hordalan T-skjorte

Cosplay konkurransen vil foregå i to deler; prejudging og sceneshow. Prejudging vil vare i to timer hvor hver deltager vil få tid alene med dommerene for å svare på spørsmål og vise frem detaljene på kostymet sitt. Dette er virkelig sjansen til å få frem det du er stolt over med kostymet og vise deg frem til dommerene. Sceneshow vil foregå etter prejudging hvor hver deltager får 30 sekunder inntil 2 minutter på å vise seg frem. Det er opp til deg om du vil gjøre noen signatur poser til din karakter eller lage et show. Du har mulighet til å velge egen musikk eller voice-over ved å sende inn lydfil i påmeldingen din! Dette er sjansen for å vise at du har det lille ekstra, vinne hjertet til publikum og ha det gøy!

Regler og kriterier
I cosplay konkurransen er det ikke tillatt med originale karakterer eller alternate universe versjoner av en karakter. Dette er for å gjøre det mest rettferdig for alle ettersom at et av punktene som vil bli bedømt er hvor accurate kostymet er I forhold til karakterens design. Det er ikke tillat med ekte våpen eller våpen laget av metall i konkurransen. Våpen av tre, foam, plast og andre materialer er tillatt så lenge det ikke kan være til skade for andre. For å motta pengepremie må en være deltager på lanet eller medlem av hordalan som organisasjon, om en ikke er dette vil medlemskontingent på 50kr bli trukket fra pengepremien.

Årets dommerpanel består av Juju in the Box, Melonjam og Mutsurea.


Du vil bli bedømt på fem forskjellige kriterier i konkurransen

 • Sceneshow- du vil bli bedømt i din opptreden på scenen og innlevelse i karakteren.
 • Craftmanship- kvaliteten på kostymet og hvor stor del du har laget selv vil bli bedømt. Er kostymet godt bygd/sydd og er kvaliteten på materialet god?
 • Øye for detalj- ekstra detaljer på kostymet, eventuell sminke og styling av parykk. Om du har gått det lille ekstra med malingen av detaljer på rustningen din, en flott sminke, lagt inn lys eller annet vil du få bonus poeng for dette.
 • Kreativitet- bruk av kreative materialer, gode løsninger på ting du støtte på under prosessen av å lage kostymet eller annet vil gi poeng.
 • Accuracy- er kostymet accurate i forhold til den valgte karakteren? Legg gjerne med referanse bildene du har brukt i påmeldingsskjemaet.

Best helhet vil bli bedømt på alle kriteriene mens prisen for best sceneshow kun vil bli bedømt på scene show kriteriet og best craftsmanship vil bli bedømt på craftsmanship, øye for detalj og kreativitet. Det vil være lov til å delta alene eller i en gruppe på to til fem personer. Det er opp til dommerene å velge hvor mye vekt de vil legge på de forskjellige kriteriene. Alle deltakere må være påmeldt innen en halvtime før prejudging er over. Prejudging blir i møterommet i 3.etg fra kl. 13:00 til 15:00 på lørdag, mens sceneshowet vil være fra ca. 17:00 til 18:00.