Cosplay- & Outfit konkurranser

Cosplay- & Outfit konkurranser

Cosplay konkurransen

Har du lyst til å vise tribute til din favoritt karakter lage show på scenen? Da er cosplay konkurransen for deg!

Konkurer med et kostyme du enten har laget selv eller kjøpt, endten det er av en karakter fra enten spill, film eller en serie du liker. Delta i cosplaykonkurransen og få muligheten til å vinne fantastiske premier.

Det vil være tre priser i cosplay konkurransen

Best scene show
En pris til den som virkelig lever seg inn i karakteren og lager et underholdende show på scenen.

Best craftsmanship
En pris til den som har lagt blod og svette i å lage et detaljert kostyme.

Best helhet
Til den som både levde seg inn på scenen, la sjelen i kostymet sitt og virkelig har hatt øye for de små detaljene som gjør Cosplayet komplett!

Premier

Best helhet
500kr gavekort fra Outland
500kr pengepremier
Hordalan t-skjorte

Best craftsmanship
200kr gavekort Outland
Hordalan t-skjorte

Best sceneshow
200kr gavekort Outland
Hordalan t-skjorte

Cosplay konkurransen vil foregå i to deler; prejudging og sceneshow. Prejudging vil vare i to timer hvor hver deltager vil få tid alene med dommerene for å svare på spørsmål og vise frem detaljene på kostymet sitt. Dette er virkelig sjansen til å få frem det du er stolt over med kostymet og vise deg frem til dommerene. Sceneshow vil foregå etter prejudging hvor hver deltager får 30 sekunder inntil 2 minutter på å vise seg frem. Det er opp til deg om du vil gjøre noen signatur poser til din karakter eller lage et show. Dette er sjansen for å vise at du har det lille ekstra, vinne hjertet til publikum og ha det gøy!

Du vil bli bedømt på fem forskjellige kriterier i konkurransen

Sceneshow
Du vil bli bedømt i din opptreden på scenen og innlevelse i karakteren.

Craftmanship
Kvaliteten på kostymet og hvor stor del du har laget selv vil bli bedømt. Er kostymet godt bygd/sydd og er kvaliteten på materialet god?

Øye for detalj
Ekstra detaljer på kostymet, eventuell sminke og styling av parykk. Om du har gått deg lille ekstra med malingen av detaljer på rustningen din, en flott sminke, lagt inn lys eller annet vil du få bonus poeng for dette.

Kreativitet
Bruk av kreative materialer, gode løsninger på ting du støtte på under prosessen av å lage kostymet eller annet vil gi poeng.

Accuracy
Er kostymet accurate i forhold til den valgte karakteren? Legg gjerne med referansebildene du har brukt i påmeldingsskjemaet.

Best helhet vil bli bedømt på alle kriteriene mens prisen for best sceneshow kun vil bli bedømt på scene show kriteriet og best craftsmanship vil bli bedømt på craftsmanship, øye for detalj og kreativitet. Det vil være lov til å delta alene eller i en gruppe på to til fem personer. Det er opp til dommerene å velge hvor mye vekt de vil legge på de forskjellige kriteriene. Alle deltakere må være påmeldt innen en halvtime før prejudging er over.

Regler og kriterier

I cosplay konkurransen er det ikke tillatt med originale karakterer eller alternate universe versjoner av en karakter. Dette er for å gjøre det mest rettferdig for alle ettersom at et av punktene som vil bli bedømt er hvor accurate kostymet er I forhold til karakterens design. Det er ikke tillat med ekte våpen eller våpen laget av metall i konkurransen. Våpen av tre, foam, plast og andre materialer er tillatt så lenge det ikke kan være til skade for andre.


Outfit konkurransen

Har du lyst til å vise frem din originale karakter, kul fashion look eller et morsomt kostyme? Da er oufit konkurransen for deg!

Her er det lov å ha det gøy og det er lov til å delta enten alene eller i en gruppe på to til fem personer. For å være med i konkurransen må du møte på cosplay standen en halvtime før konkurransen begynner og om du skal delta uten å være på LANet de andre dagene må du være forhåndspåmeldt minst en time før konkurransen.

Det vil være tre priser:

Morsomst outfit
For deg som virkelig har gått for noe sprøtt og utenfor boksen med kostymet ditt, originalitet og komedie vil bli lagt ekstra fokus på under bedømmelsen av denne prisen.

Best sceneshow
Til den som virkelig har levd seg inn og hatt det gøy på scenen. Stage presence og show vil være ekstra fokus på i bedømmelsen av denne prisen

Best helhet
Til den som virkelig har gått all out med outfiten sin. Dommerene kan selv velge om de vil legge mest vekt på estetikk eller komedie i denne prisen men detaljer og det lille ekstra vil ha mest å si her. Kreativitet og sammenheng i gjennomførelsen av outfiten vil ha mye å si.

Premier

Best helhet
500kr gavekort Outland
Hordalan t-skjorte

Morsomst outfit
100kr gavekort Outland
Hordalan t-skjorte

Best sceneshow
100kr gavekort Outland
Hordalan t-skjorte

Copy-of-IMG_2560_JACOcropB.jpg#asset:609

Alle bildene i artikkelen er tatt av @Jacob.Cr2