Regler

Regler på våre arrangementer

Ved å delta på våre arrangementer godtar du våre regler som er beskrevet under. Brudd på reglementet vil resultere i en advarsel, og i verste fall blir du bortvist og nektet tilgang til våre fremtidige arrangementer.

Inngang og billetter

Aldersgrensen for å delta på arrangementet er satt til det året du fyller 11 år.

Vi i HordaLAN Dataforening kan ikke stå ansvarlig for "mindreårige". Deltagere under 16 år MÅ derfor registrere samtykke fra forelder/foreldre/verge, dette ved å laste opp et samtykkeskriv digitalt inn i våre systemer via billettsystemet, eller ved oppmøte vise til fysisk signert samtykkeskriv. Skrivet må, analogt eller digital, vise lesbar informasjon som kan brukes dersom det er behov for kontakt. Dersom skrivet ikke er medbrakt, eller skrivet ikke er forhåndsregistrert i vårt billettsystem, vil deltageren nektes adgang til lokalet selv om billett og plass er reservert.

OBS! Du kan bli bedt om å vise legitimasjon dersom du mistenkes for å være under 16 år eller man i en situasjon trenger å bekrefte eieren av et adgangsbånd. Ta derfor med gyldig legitimasjon med bilde (f.eks. bankkort, førerkort, studentkort eller pass).

Når vi har registrert deg som deltager og funnet deg i systemet vårt, vil du få et adgangsbånd rundt armen din. Båndet fungerer som gyldig billett gjennom hele arrangementet, så det er derfor viktig at du ikke tar av båndet i løpet av arrangementet. Hver gang du går inn i lokalet skal du ALLTID uoppfordret vise båndet til våre inngangsvakter for å få slippe inn.

Ved å delta på våre arrangementer, går 50 kr av den totale inngangsbilletten automatisk til medlemskap i HordaLAN Dataforening. Medlemsskapet krever at du fyller ut et skjema med noe informasjon om deg. Dette er enkel informasjon som navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer osv. Som medlem vil du få invitasjon til å delta på årsmøtet der du har ha tale- og stemmerett. Medlemskap er nødvendig for at HordaLAN Dataforening skal kunne motta økonomisk støtte fra foreningen Hyperion.

OBS: Vi refunderer ikke kjøpte billetter.

Vi forbeholder oss retten til å kunne sende hjem personer, også med andre billettyper enn standard billett med sitteplass, dersom vi ser behov for dette. Dette da enten på grunn av sikkerhetsmessige årsaker eller brudd på reglementet, og dersom dette er tilfelle gir ikke dette grunnlag for noe form for erstatting.


Utstyr, rydding og soving

Høyttalere eller andre støyende elementer er strengt forbudt å medbringe, da dette er forstyrrende for andre deltagere. Hvitevarer som f.eks. kjøleskap, vannkoker osv. er ikke tillatt. USB-drevne utstyr som kan kobles til din spillmaskin (f. eks små usb-kjøleskap, mobilladere osv.) er derimot lov å benytte seg av så lenge det ikke tar opp en ekstra stikkontakt.

Deltagere er selv ansvarlig for sitt eget utstyr og eiendeler. HordaLAN Dataforening skal ikke stilles ansvarlig dersom en deltager skulle være uheldig å ødelegge noe eller i verste fall bli frastjålet noen eiendeler. Vi anbefaler derfor at du tar med deg en sekk/bag som du kan ha småting i mens du sover (mobiltelefon, pc-mus, tastatur osv.). Erfaringsmessig forekommer det ikke mye stjeling, da folk vet at dette medfører store konsekvenser. Alle tyverier blir nemlig rapportert videre til andre LAN i området, og offeret kan også politianmelde tyveriet. Det er lurt av deg å bli fort kjent med de andre som sitter på samme rad som deg slik at dere alle kan passe på hverandres ting.

Du er selv ansvarlig for at det er, og ser ryddig ut rundt plassen din til enhver tid. Det er fint om du hjelper til med å holde det ryddig slik at det ikke skulle være nødvendig for en i crew å gi deg beskjed om å rydde. Dersom du har mye søppel, kan dette kastes i en søppelsekk som henger på enden av raden din, eller du kan samle det på plassen din til en fra crew kommer rundt og samler det inn.

Soving i sovepose og med liggeunderlag skal foregå i egen anvist sovesal. I sovesalen vil det alltid sitte vakter for å passe på deg, og også for å sørge for at det forblir stille og mørkt. Vi forstår at du har medbrakt dyrt utstyr som gjerne ikke er så lett å gå i fra. Vi tillater deg derfor å sove i stolen din på plassen din om du ønsker det, men da skal du IKKE ligge på gulvet eller på madrasser. Du skal heller ikke ligge slik at det blir vanskelig å passere mellom radene. Det er viktig at disse reglene blir fulgt, da vi har dem med tanke på brannsikkerhet. Det er ikke tillatt å medbringe telt eller andre store gjenstander til sovesalen. Oppblåsbar madrass er tillatt, men det er fint om du kan ta med enkelmadrass i stedenfor dobbelmadrass hvis du har muligheten. Dette er for at alle skal få plass.

Det er ikke tillatt å kle seg lettkledd på arrangementet. Det vil si at bar overkropp, kun boxer-shorts og andre former for lett bekledning er forbudt (shorts, barfot og singlet går fint i lag)

Vi tillater ikke motoriserte framkomstmidler (Elektriske sparkesykler, hoverboards og lignende) i hallen

Rusmidler, vold og samleie

Vi har nulltoleranse når det kommer til:
⦁ Å nyte alkohol eller ruse seg på annen måte (narkotika, øl, cannabis osv).
⦁ Røyking innendørs (røyking skal foregå ute, og et stykke unna inngangsdørene).
⦁ Tyveri (dette vil også bli politianmeldt og rapportert til andre LAN).
⦁ Å ha samleie under arrangementet.
⦁ Å bruke vold under arrangementet.
⦁ Å sabotere eller ødelegge HordaLAN Dataforenings utstyr (dette må også erstattes).
⦁ Å ikke ta hensyn til de som sover. I sovesalen skal det være stille om natten og når det ikke foregår arrangerte aktiviteter her.

Sitteplass

To og to deltagere deler ett plastbord som er 180 cm bredt. Det betyr at hver plass er på 90 cm i bredde. Erfaringsmessig skal plassene akkurat være bred nok til en skjerm på 32 tommer. Dersom du bruker mer enn din tildelte plass og det kommer inn klager fra andre som irriterer seg over det, vil du få en beskjed om ikke å bruke mer enn din plass. Dersom du behøver større plass, må du kjøpe enda en. Vi kan tilby sammenleggbare plaststoler til å sitte på, men vi anbefaler at du tar med din egen gamingstol for best komfort (dette er også mest vanlig).

Teknisk

Ikke koble på mer enn én PC/PS3/XBOX/WII osv. per plass. Hver deltager vil få bruke ca 1A (2 strømuttak) på plassen sin ved bruk av egen medbrakt strømpadde (du får kun ett strømuttak av oss, så du må fordoble det selv)! Det er ikke kapasitet nok til at det kan kobles på vannkokere, bruskjølere osv. da dette kan resultere i strømbrudd for deg og ALLE andre! Hvis dette skjer, blir du ikke særlig populær…


Hver deltager vil få tildelt én port på switchen for bruk av Internett. Vi anbefaler at du tar med en internettkabel som er minimum 15 meter lang. Switchen skal ikke blokkeres av klær eller andre ting på grunn av brannfare eller defekt utstyr.


Dersom det skulle oppstå strømbrudd eller Internettbrudd, er dette ikke grunnlag for refundering av billetten. Problemet vil bli sett på umiddelbart av våre teknikere og de vil fikse det så kjapt som mulig.

HordaLAN Dataforening tar avstand fra alle ulovlige kopieringer og programmer som bryter norsk lov. HordaLAN Dataforening skal derfor ikke holdes ansvarlig dersom dette skulle skje.

Crew og sikkerhet

Vårt crew har full oversikt over arrangementet og vet best hva som må gjøres og hvilke beslutninger som må tas. Får du beskjed fra en i crewet om noe, så hør etter og gjør som du får beskjed om. Crewet gir ikke beskjeder for å være vanskelig, men for å passe på at deltagere har det kjekt. Det dummeste du kan gjøre er å starte å argumentere eller krangle med en i crew. Ønsker du å rapportere oppførselen til et av våre crewmedlemmer, skal du ta kontakt med styret.


Dersom brann skulle oppstå, skal lokalet evakueres umiddelbart! Det er da ekstremt viktig å beholde roen med tanke på hvor mange personer som vil befinne seg i lokalet. Hører du brannalarmen gå, skal du etterlate alle dine eiendeler og fokusere på å komme deg selv i sikkerhet. Alle skal samles utenfor hallen på en stor fotballbane og ingen skal forlate området før vårt crew har kontroll. Noen i styret skal gå kjapt igjennom alle garderober, toaletter og andre rom for å forsikre seg om at alle personer har kommet seg ut før de selv går ut. Andre i crew vil være tilgjengelig ute på evakueringsområdet.

Also ingen stacking av stoler.HordaLAN Dataforening forbeholder seg retten til å endre, slette, legge til og modifisere reglene. Reglene vil da bli oppdatert på vår nettside. Det er deltageren sitt eget ansvar å holde seg oppdatert på reglene.


Vi gjør oppmerksom på at vårt media crew vil komme til å filme og ta bilder av deltagere under arrangementet. Film og bilder kan bli lagt ut på våre nettsider og senere bli brukt til markedsføring.

Henvendelser angående reglene kan sendes på mail til [email protected]

Sponsor og Samarbeidspartnere