Hva er HordaLAN?

Hva er HordaLAN?

Svette ungdommer sitter benket, side om side, rygg mot rygg. Klistret i skjermen mange dager i strekk med kun red-bull og grandis. Ingen har sovet på flere døgn! Langt borte høres dunkingen fra et stereoanlegg, og man kan nesten ikke se tvers over den mørke salen over havet av skjermer. Summingen av nærmere 1000 datamaskiner skaper soundtracket som gjør inntrykket komplett. Enhver far eller mors verste mareritt!

Nei, vi i HordaLAN vet vi er veldig mye mer enn dette! Vi har alltid tatt stolthet i vår evne til å samle barn og unge for en langhelg der vi gjør mye mer enn å bare sitte foran datamaskinen eller konsollen for å spille.

HordaLAN er en rusfri forening laget av og for ungdom og unge voksne. Vi har siden 2012 arrangert LAN-party for ungdom i Øygarden og Bergen med omegn. Vi har hatt stor vekst, og grunnen til at vi er der vi er i dag er utelukkende på grunn av stort engasjement og pågangsmot hos de som jobber hardt for å sørge for at dette arrangementet gjennomføres hvert år. Til tross for ulike utfordringer dette medfører, er vi veldig glad og stolte av å presentere det vi som forening og arrangement kan tilby!


Vi går her gjennom noen nøkkelpunkter vi vet er viktig for både deltagere og foreldre:

Søvn

Det er selvfølgelig ikke en hemmelighet at vi elsker gaming! Men når man skal dele hallen med så mange andre i et arrangement som varer hele fem dager er det ikke til å unngå at det blir litt av en annen/egen kultur. Hos oss vet folk at de er nødt til å sove om natten for å ha overskudd til nye eventyrer i løpet av de neste dagene hos oss. Vi har alltid hatt stort fokus på at det skal være mulig å sove skjermet og i stille omgivelser.


aktiviteter1.png#asset:482


Aktiviteter

Vi har stort fokus på at våre deltagere går sammen i aktivitet, lek og spill. Vårt Event-Crew jobber med å skape morsomme aktiviteter som skal gi et godt avbrekk fra lange gaming-sessions. Vi kan nevne disse aktivitetene gjennom årene: Cosplay eller Kostyme-konkurranser, Sikkerhetskurs holdt av Trafikkskole, Klatring i klatrevegg med instruktører, bruskassestabling, pil-og-bue skyting, kvelds-show/konsert daglig, sumo-bryting og mye mye mer. Hvert år prøver vi å tenke utenfor boksen og arrangere flere prosjekter utenfor salen som innebærer aktører området LANet holdes.


sec.png#asset:480


Sikkerhet

Når du kommer til oss, eller sender din sønn eller datter på vårt LAN, tar vi sikkerheten seriøst. Vårt Security-Crew består av skiftledere som jobber daglig med sikkerhet/vekter-virksomhet. I tillegg har vi svært god kommunikasjon med politi og brannvesen for å sørge at alle kan føle seg trygge. HordaLAN er kjent som en rusfri organisasjon med nulltoleranse for alkohol eller andre rusmidler. Dette hører ikke hjemme på våre arrangement, og det vet alle som kommer til oss. Vi er svært stolt over mangelen på hendelser som involverer rusmidler på våre arrangement, og denne tradisjonen ønsker vi å ta vare på.


mat1.png#asset:484


Mat

Som dere kanskje har sett, har vi hyret inn Pizzabakeren for å servere fersk pizza hele arrangementet. Dette hjelper garantert ikke på det stereotypiske bildet av gamere/nørder som spiser pizza, men vi er glad for at vi kan også tilby mye annet. Vi jobber mye med å få til gode avtaler for vår kiosk, slik at alle skal få seg variert og sunn mat og drikke. Lokale kjeder og større nasjonale aktører flettes sammen for å gi stort utvalg til alles fordel!


Hygiene-1.png#asset:485


Hygiene

Vi er glad for at hallene stiller med flere store garderober og toalett-fasiliteter tilgjengelig slik at alle som er hos oss skal kunne være rene og fornøyde gjennom hele arrangementet. Her sørger vi også for å holde det rent og ryddig, slik at festival/messe-tilstandene man kanskje er redd for, aldri oppstår!

Miljø

Vi har et overordnet mål: Alle skal ha det bra hos oss! Vi tar trivsel vel så seriøst som sikkerhet, og vi har til enhver tid dyktige frivillige som brenner for trivsel, helse og miljø. Vi er klare til å ta seg av de som skulle trenge noen å snakke med, enten det er hjemlengsel, vondt i magen eller at man bare er litt ensom. Når vi planlegger arrangementet, tenker vi helt fra første stund med dette målet i bakhodet: Hvordan kan miljøet gjøre arrangementet bedre for de som kommer? Dette er kontinuerlig et tema i våre styremøter og alle planleggingsfaser.

Vi tror vi har det lille ekstra, mye personlighet, og ikke minst en kompetanse i vår base av frivillige som gjør at vi kan tilby så mye! Dette gjør vi på frivillig basis, og det hadde aldri vært mulig for oss å gjøre dette om vi ikke trodde helhjertet på hva vi ønsker å skape sammen. Vi gir barn og unge en arena hvor de møtes, får nye venner, utvikler seg og ikke minst: lager minner som varer!

Hva sier deltagerne?

Se selv:


Alle spørsmål er hjertelig velkommen og vi prøver alltid å svare både på facebooksiden vår https://facebook.com/hordalan.... og mail til [email protected]

Vi sees på LAN!