Hvordan er det å være frivillig på HordaLAN?

Hvordan er det å være frivillig på HordaLAN?

Visste du at rundt 150 personer står på gjennom hele arrangementet for å sørge for at LANet går sin gang, samt at deltagere og frivillige har det så kjekt som overhode mulig?
Det er mulig for deg å være en del av de som jobber for at HordaLAN skal være det beste LAN-arrangementet som finnes. Som frivillig vil du få arbeide med kunnskapsrike mennesker som vil dele sin tid og evner for å gjøre HordaLAN fantastisk, og få tilgang til en del goder som normale deltagere ikke får tilgang til.

Dette er blant annet:

 • Fri adgang til arrangementet.
 • Gratis mat gjennom hele arrangementet, inkludert varme måltider hver dag.
 • Eget sitte- og spillområde.
 • Egne soveplasser.
 • Billigere priser i kiosken.
 • Veldig sosialt!
 • Mulighet for å få mange nye venner og knytte bekjentskap til arbeidslivet.
 • Veldig lærerikt både teknisk og sosialt.
 • Referanser for jobbsøknader senere.

Hvilke forskjellige Crew har vi?

 • Security
 • Crew Care
 • Info
 • Logistikk
 • Medic
 • Game
 • Media:Stream
 • Media:Scene
 • Media:Markedsføring
 • Media:Grafisk
 • Media:Foto/Film
 • Creative:Cosplay
 • Creative:Event
 • Tech:Nett
 • Tech:Drift
 • Tech:Dev
 • Kjøkken
 • Koisk
Hva gjør en når en er crew?

Når en er frivillig jobber man for at arrangementet skal kunne gå smertefritt, sørge for at alle deltagere er fornøyde, og ikke minst for å få en fantastisk opplevelse selv.

Det er normalt 6 timers skift, er noen unntak fra denne regelen hos media og de tekniske crewene. Når en er ferdig på skift er det helt fritt for å gjøre det du måtte ønske; om du vil spille, sove, eller være sosial med andre frivillige og deltagere.
Ellers er det normalt at alle som er frivillige stiller dagen før for å få informasjon og starte på riggingen, det samme gjelder på slutten. Nedrigg pleier å være unnagjort på noen timer, så lenge alle jobber effektivt.

Til slutt avslutter vi med en form for feiring av dette fantastiske arrangementet vi har vært med på å skape!

Security

Security har ansvar for vakthold samt ivareta sikkerheten til deltagerne slik at disse føler seg trygge under arrangementet. Når deltagerne føler seg trygge kan de fokusere på å ha det gøy.
Som en del av dette crewet vil man jobbe ganske tett med deltakerne som sitter i hallen, hvor man ofte vil være en hjelpende hånd, peke de i riktig retning dersom det er noe de lurer på eller om det oppstår problemer som må løses.

Man vil bli gitt opplæring, og det er mulighet for videre opplæring innenfor relevante områder i regi av HordaLAN. Security er i tillegg det største crewet. Om du liker å hjelpe, løse problemer og være der det skjer så er dette noe for deg.

Medic

Medic har sammen med Security ansvar for sikkerheten til deltagerne våre, med spesielt ansvar for å ivareta den fysiske og psykiske helsen til deltagerne. Som Medic skal du være i førstehjelps-beredskap på arrangementet. Deltagere og crew skal kunne rådføre seg med Medic, og Medic crew skal være i stand til å behandle mindre skader, om det så er å legge en støttebandasje på et overtråkk, eller å yte psykososial førstehjelp. Vi ser spesielt etter deg som har erfaring som sykepleier, vernepleier, lege, ambulansearbeider, forsvarssanitet, eller erfaring fra frivillige foreninger som driver med førstehjelp!

Info

Info har ansvar for å gi ut informasjon til alle deltagere. Oppgavene går for det meste ut på å besvare spørsmål, ta imot henvendelser og sørge for at informasjon blir videresendt til de som trenger den. Det vil bli gitt grundig opplæring hvor man vil lære mye om arrangementet og systemene vi bruker internt. Om du liker å være hjelpe deltagere og sørge for at informasjonsflyten går bra innad og utad i HordaLAN er dette crewet for deg.

Logistikk

Logistikk har ansvar for å transportere utstyret vårt til/fra hallen før, etter, og under arrangementet. Dette crewet har ikke faste skift, og har mye fri under selve arrangementet, men jobber intenst før og etter. Til dette crewet er vi spesielt på utkikk etter deg med lastebillappen!

Game

Game har ansvar for å arrangere alle turneringene våre. Om du har erfaring med toornament, arrangering av turnering i et spesielt spill, eller ønsker å lære, er dette crewet for deg!

Crew:Care

Crew Care skal passe på at alle som jobber frivillig på HordaLAN har det bra, samt ha ansvar for noen logistikkoppgaver i hallen. Arbeidsoppgaver er alt fra å gjøre klart frokost, kvelds, servere vann/kaffe til dem om er på vakt og mye annet som gjør det å være frivillig ekstra kjekt.

Crew:Care er et sosialt crew hvor du vil bli godt kjent med mange av de frivillige.
Om du liker å lage mat, sette i gang spontane leker eller kanskje er stolt over å kunne gi en god skuldermassasje til en som har vært lenge på vakt, ja da er det en god mulighet for at Crew:Care passer godt for deg!

Creative/Media

Som medlem av et av creative crewene vil du være med på veldig mye av det kreative som skjer under arrangementet. Creative/media er en samling crew med få men fantastisk ferdighetsfulle mennesker som samarbeider under samme paraply. Paraplyen fungerer som et stort crew med mange varierende arbeidsoppgaver, alt fra fotografi, scene, livestream, presse, sosiale medier og journalistikk. Om du er en hobbyfotograf, liker å redigere videoer eller har interesse for å formidle informasjon og følelser, da er gjerne de forskjellige creative crewene på utkikk etter deg.

Tech:Drift

Tech:Drift har ansvar for strømriggen, samt alt byggteknisk med hallen. Tech:Drift har et tett samarbeid med de andre tekniske crewene. Har du interesse for elektro og tekniske løsninger så er Tech:Drift på utkikk etter deg!

Tech:Dev

Tech:Dev (kort for Development) har ansvar for utvikling av alle interne systemer samt videreutvikling av nettsiden til HordaLAN.
Hvis du har en brennende interesse for programmering og ønsker å være med på prosjekter som strekker seg gjennom hele året så er dette crewet for deg!

Tech:Nett

Tech:Nett har ansvar for nettverket under HordaLAN, Tech:Nett er blant de første som ankommer hallen og begynner å rigge opp utstyret sitt. Som medlem av Tech:Nett stilles det veldig høye krav til nøyaktighet, punktlighet og stå på vilje.

Hvis du har erfaring eller kunnskap med Juniper/Cisco utstyr og grunnleggende ferdigheter innenfor nettverk så er Tech:Nett på utkikk etter deg!

Kjøkken

Kjøkken crewet er de som lager varmmaten til alle crew til middag hver dag, og forbereder frokosten hver morgen.

Koisk

Koisk crewet er de som bemanner kiosken på arrangementet vårt, og er derfor hele tiden i møte med deltagerne. Du håndterer salg, og håndterer blant annet slushmaskin, popcornmaskin, og kanskje til og med sukkerspinnmaskin!

Event

Event crewet er de som har ansvar for alle offline-aktivitetene på arrangementet. Du må være initiativrik, fantasifull, og like å by på deg selv og skape moro. Offline-aktivitetene, lekene, og fun-compoene våre er en viktig del av å ha et variert tilbud til deltagerne våre når de må strekke på beina! Vi har tidligere har tricycle-løp, nerf-gun skyting, sekkeløp, hinderløpe, konkurranse i hurtigskriving, makarena-dans på scenen, og mye mer!

Cosplay

Cosplay er en viktig del av HordaLAN, og et av våre høydepunkter. Cosplay crewet bidrar under arrangementet med interkasjon med deltagerne iført sine fantastisk flotte cosplay kostymer. De er gjerne dommere under cosplay-konkurransen vår, holder fotoshoot, holder cosplay-workshop, hjelper deltagere som selv er interessert i cosplay, og bidrar generelt til å høyne deltagernes inntrykk av HordaLAN.


Har du spørsmål er det bare å sende en melding på Facebook-siden vår eller sende oss en mail på: [email protected]