Myter om LAN

Myter om LAN

I vår fartstid innenfor LAN-miljøet og arrangering av LAN, har vi hørt vår del av myter. Enten fra deltakere, crew eller foreldre. Men er disse mytene sann eller er det like sannsynlig som om Espen Askeladden kappspiste med trollet? Vi skal ta for oss noen av de største mytene innenfor LAN-land.

1. På LAN er en våken 24 timer i døgnet AKA døgner'an, under hele LANet.
Dette stemmer ikke helt, da mange LAN deltakere holder en relativt god døgnrytme igjennom LANet. Det er selvfølgelig mange som velger å snu rundt døgnet de første dagene, men det er jo bare gøy! Men søvn må en ha og de fleste faller tilbake på en sunn døgnrytme de siste dagene.

2. Det eneste som er lov å drikke på LAN er energidrikke.
Selv om en energidrikke gir godt med påfyll av energi, smaker godt og er blitt en liten del av LAN-bilde. Så er det utrolig behagelig, samt gir mye bedre energi over lenger tid om en tyr til vann for å slukke tørsten. Dette er det kroppen selv trenger for å fungere og ha det bra. Vann solgte også mye i kiosken, noe som tyder på at det er gode LAN-vaner (pun intended) ute å går.

3. Alle på LAN er svette.

Spilling krevet sitt, spesielt om en deltar eller ser på en spennende compo, eller om en skal danse til musikken, noe som kan føre til litt svetting. Dette er dog ikke noe problem, for vi har garderober med dusj tilgjengelig på lokalet. Så her kan en freshe seg opp så mye man vil! Dusjing er anbefalt av 9/10 rekkepartnere.

4. På LAN spises det bare snop og chips.

Dette nytes selvfølgelig, det er helg og ferie! MEN, det er viktig med et variert kosthold selv på LAN. Det vil være mulig å kjøpe mat som gir en mer god metthetsfølelse enn snop og chips gjør, tro oss, vi vet. "En chips-snop diett har en godt av" sa ingen noensinne.

5. Security er der bare for å irritere deltakerne.

Ja, det stemmer...... Neida, de er ikke det. Security er en av de viktigste elementene ved et LAN. Det å holde deltakerne trygge fra at uvedkommende tar seg inn for å stjele, ødelegge eller gjøre annet som kan skape dårlig stemning. De er en viktig del av det som gjør LAN trygt og godt. En kort undersøkelse viste at 9/10 deltakere i 2019 syns det var kjekkere å vise bånd enn å kjøpe nytt tastatur.

6. En sitter bare på PCen hele tiden.

Å sitte på PC er litt av meningen med LAN, men langt ifra alt. Det er sceneshow, aktiviteter (offline RL gameplay), brettspill og mye mer å finne på! Så en kan selvsagt sitte ved skjermen hele dagen om en ønsker det, men det er mye annet å finne på om ikke!

7. LAN er usosialt.

Om en ønsker å ha det usosialt, er det selvfølgelig ikke vanskelig å få det ønsket oppfylt. Men er du interessert å stifte nye bekjentskap, da er LAN et god arena for dette også. Om du tar deg en liten gåtur rundt i hallen, deltar på en aktivitet eller samler et nytt lag med fremmede til en compo, da er det verden av sosiale begivenheter å ta seg til. Mange vennskap har blitt skapt igjennom LAN, så her er det bare å spre vingene, fly litt rundt og bli kjent med noen.
Vi sier ikke at ingen av punktene over ikke finnes, men at de fleste på LAN har gode holdninger, oppfører seg pent, tar gode valg og ønsker alles beste. Vi er et flott samfunn og vi ønsker at alle innenfor det samfunnet skal ha det best mulig.Lykke til på LAN og husk; et LAN blir det du gjør det til selv!
Så spis riktig mat, drikk mye vann, få nok søvn og sosialiser med venner, så blir LANet enda gøyere!


Bilde laget av Martha Rosenlund