Skjema og regler for påmelding til cosplay konkurransen

Skjema og regler for påmelding til cosplay konkurransen

Regler for HordaLANs Cosplay konkurranse

Når du blir med i HordaLANs Cosplay konkurranse samtykker du til følgende regler:

- HordaLANs generelle regler gjelder også for Cosplay.

- Vis respekt ovenfor andre cosplay-deltakere, dommere og arrangementets deltakere. Upassende eller forstyrrende oppførsel er ikke tillat.

- Cosplay konkurransen vil følge arrangementets generelle aldersgrenser. Deltakere under 16 år må derfor levere et samtykkeskriv ,signert av verge ved innsjekk.

- Dommere har ikke lov til å diskutere bedømmelses-prosessen, eller resultatene av konkurransen og kåringene, hverken med deltakere eller andre utenfor cosplay-crew.

- Alle kostymer må tildekke intime områder. Upassende handlinger på scenen er ikke tillatt. Sceneshowene og kostymene skal holdes familievennlig.

- Dersom du ønsker å bruke spesialeffekter på scenen må du kontakte oss på forhånd. Pyroteknikk, brann, eksplosive enheter, levende dyr eller lignende spesialeffekter er ikke tillat.

- Dersom du ønsker egen musikk/lyd må du gi oss beskjed om dette på forhånd, slik at vi kan tilpasse. Dersom dette ikke informeres om vil HordaLAN velge musikk for din opptreden. Vi tar forbehold om at denne musikken også kan endres dersom den bryter med åndsverksloven.

- Kjøpte kostymer kan delta i konkurransene, men vil ikke kunne vinne kåring for “Beste håndverk”, ettersom denne kåringen baserer seg på det en har laget selv.

- Cosplay trenger ikke å være nøyaktig likt til karakteren du portretterer, men kan også være inspirert av karakteren. Dersom dette er tilfelle, gi gjerne beskjed når du melder deg på og/eller ved “Pre-judging”.

Regler for våpen

- Sverd av metall eller tre er ikke tillat, med mindre dette sitter helt fast i sliren, slik at sverdet ikke kan trekkes ut. Sverd festet i slire skal heller ikke være skarpt eller slipt. Dersom sverdet er laget i foam, worbla, 3D-printet eller lignende, kan heller ikke sverdet være spisst i noen ende. Dette gjelder også kniver, piler, chakrams, ninjastjerner, økser og lignende. I motsatt tilfelle vil våpenet bli konfiskert.

- Pistoler og andre skytevåpen (inkl. airsoft- og paintball våpen) er ikke lov. Unntak kan forekomme dersom det er helt tydelig at det er en etterligning; eksempelvis en lakkert vannpistol. Naturtro våpenkopier eller tilfeller hvor en ikke kan se tydelig forskjell om et våpen er ekte eller ikke vil føre til at våpenet blir konfiskert. Dersom våpenet ditt er en bue skal den ikke være funksjonell. Bue med streng tillates, dersom strengen ikke har faktisk funksjon som muliggjør skyting (det kan ikke være noe spenning i strengen), men bare er til “pynt”.

- Balltre er ikke tillat, med mindre dette er laget i foam eller andre lignende myke materialer. Dette skal også inspiseres under “Pre-judging”

- Cosplayere som bærer våpen skal ikke vifte rundt eller kaste på disse, med mindre en er i et klarert område der det ikke er mulig å treffe andre (eksempelvis under godkjent photoshoot i korridoren, uten andre folk i umiddelbar nærhet). Dersom en opptrer uansvarlig med våpenet sitt vil dette kunne bli konfiskert. Gjentatte brudd på disse reglene kan føre til diskvalifisering eller bortvisning fra arrangementet, basert på alvorlighetsgrad.

- Og sist men ikke minst, ha det gøy!

Nå som du har lest gjennom reglene, her finner du skjemaet for påmelding (https://docs.google.com/forms/...)