Cosplay konkurranser og cosplay aktiviter 2024

Cosplay konkurranser og cosplay aktiviter 2024

Cosplay HordaLAN 2024

HordaLAN 2024 ønsker deg hjertelig velkommen til vår Cosplay konkurranse, vår nye Cosplay Village og Cosplay Café!

Hvert år på HordaLAN er det flere deltakere som stiller i kreative, imponerende og artige cosplays. Cosplay er som alltid en viktig del av HordaLAN. Cosplayere gir HordaLAN’s deltagere en unik mulighet til å se karakterer fra alle typer medier komme til liv, og oppleve hvor fantastisk kreative og talentfulle vestlandets cosplayere er!

Vi har også planer om å ha mange gøye stands i vår nye Cosplay Village. I våre planer kan vi tilby en Cosplay Cafe med vafler, ‘photobooth’ hvor dere som ønsker kan ta bilder, Cosplay Medic som står klar med limpistol, sytråd og børste, samt paneler og mye mer! I år stiller vi også med en egen cosplay fotograf, klar til å forevige ditt cosplay.

Vi har ikke aldersgrense for å delta i cosplay, men deltagere under 16 år må ha levert samtykkeskriv fra foreldre/verge. Deltagere under 11 år må ha følge av foreldre/verge.

Det vil være en egen garderobe tilgjengelig for cosplay deltakere, hvor det (på eget ansvar) vil være mulighet for å sette ifra seg ekstra utstyr, samt gjøre seg klar til konkurransene/pre-judging.

Ønsker du å bare se på cosplay eventene eller delta i aktiviteter/stands? Da kan man kjøpe dagsbillett eller ordinær billett for å ikke gå glipp av alle de kule kostymene og aktivitetene HordaLAN har å by på!

Info om Cosplay-konkurransene

Det vil være 3 konkurranser man kan delta i: Novice, Journeyman og Outfit!

Du kan delta i mer enn 1 konkurranse, men hvis du er Journeyman så vil du ikke kunne delta i Novice-divisjonen. Dette er for at de som er nye skal kunne delta uten å føle press fra dem som har holdt på en god stund.

Man bestemmer selv om man ønsker å gjennomføre en catwalk eller et lite show på scenen. Det vil også være mulighet for tilgang til å vise bakgrunnsvideo, bruke mikrofon og/eller bakgrunnsmusikk. Dersom man ikke velger noe spesifikt, vil HordaLAN kunne velge bakgrunnsmusikk og belysning for deg.

Vi tar forbehold om at regler for bakgrunnsvideo og musikk kan endre seg og/eller bli fjernet dersom det bryter med åndsverksloven.

Hva er Novice?

Novice-divisjonen er skapt for å oppmuntre folk som er nye innenfor kostymer og maskerader, til å prøve seg på Cosplay og konkurrere. Du bør delta i denne divisjonen dersom: Du er ny til cosplay, aldri har konkurrert før, eller ikke har lang erfaring med cosplay. Har du vunnet i Novice-divisjonen hos oss eller i andre cosplay-konkurranser mer enn tre ganger før, må du delta i Journeyman-divisjonen.

Hva er Journeyman?

Journeyman-divisjonen eksisterer for dem som har god erfaring innenfor cosplay. Denne divisjonen er for cosplayere som har vunnet flere novice-konkurranser, eller hvis de har ferdigheter/erfaring som overgår Novice-divisjonen. Du skal delta i denne divisjonen hvis: Du har drevet med cosplay lenge, har god erfaring med kostymelaging, og/eller har vunnet i Novice-divisjonen hos oss eller i andre cosplay-konkurranser mer enn tre ganger.

Hva er Outfit?

Outfit-konkurransen går ut på å vise frem gøyale og spesielle antrekk. Her har vi ofte deltagere som finner på mye kreativt å vise frem på scenen, og terskelen er derfor veldig lav for å delta! Eksempler på outfits: kigurumi, steampunk, cyberpunk antrekk, diverse kjoler, selvlagde karakterer, DIY 5-minutters kostymer etc.

Slik fungerer Cosplay/Outfit konkurransen

- Det første du må gjøre er å melde deg på via påmeldingskjema
(Påmeldingsskjema kommer)

- Så vil pre-judging foretas under arrangementet. Dette er et lite møte med dommerne før selve konkurransen på scenen. Her kan du fortelle litt om kostymet ditt, samt vise frem i detalj til dommerne slik at de får et godt inntrykk av hva du har på, og får vite bakgrunn til kostymet før sceneshow.

- Deretter kommer sceneshowet. Nå er scenen din og du får vise frem kostymet ditt, enten med en liten catwalk eller et lite show. Husk å oppgi hva du vil trenge til ditt show, i påmeldingskjemaet.

- Novice- og Journeyman-divisjonene vil ha flere premier man kan vinne, og kåringene vil være: Best Overall, Best Craftsmanship, Best Performance, Audience's Choice, og Creative/Honorable Mention.

- Outfit-konkurransen har sine egne kåringer som er: Best Overall, Creative, og Audience's Choice.

- Etter litt tid vil kåringene av vinnerne bli annonsert og premieutdelingen vil skje på scenen. Alle får komme opp igjen på scenen og vise seg frem sammen en siste gang, og vinnerne får ta imot premie.

Hvis du har spørsmål så kan du ta kontakt med Ivana, crewleder for Cosplay, på epost: [email protected]

Vi tar forbehold om endringer i program, regler og innhold, før og under HordaLAN 2024.

Forsidebilde tatt av Jacob Photo