Litt om LAN-kultur og HordaLAN

Litt om LAN-kultur og HordaLAN

LAN er for mange et kjent fenomen, men for andre helt fjernt. LAN er mye forskjellige ting og kan variere litt fra sted til sted og år til år. Men det er selvfølgelig noen hovedtrekk med alle LAN som går igjen og HordaLAN har selvsagt sine preg.

Enten dere er nye deltagere på LAN eller foreldre til barn som ønsker å delta på LAN, så er det et par ting som er greit å vite. Dette både for at dere skal føle dere trygge ved valget om å sende deres barn på LAN, men også at dere har litt informasjon om hva det er og som gjør det så bra å delta på. Meningen bak denne artikkelen er å opplyse litt om hva et LAN er og hvordan LAN-kulturen er.

Store som små, handler LAN om at flere mennesker samles på samme sted, tar med sin egen PC/konsoll og setter dem opp lokalt. Selvfølgelig har tidene forandre seg og alle deltagerne er nå på nett og kan spille med folk fra hele verden, ulikt før da en bare spilte med dem som faktisk var i rommet, men hovedtrekket er enda at vi er samlet i en sosial setting. Det er nettopp denne sosiale settingen, hvor en fysisk er samlet for å spille sammen, som gjør LAN så unikt. Det å komme seg ut fra gutte- og jenterommet for å møte andre mennesker, kjente som ukjente og bygge vennskap, nettverk og delta på sosiale aktiviteter.

HordaLAN er en organisasjon som begynte med LAN-virksomhet i Ågotnes hallen tilbake i 2011. På denne tiden var HordaLAN mye mindre, men bar på mye av det samme konseptet som det gjør i dag. Masse mennesker og PCer samlet på samme sted, litt seine netter, masse positiv energi og utrolig mange gode stunder. Siden den tiden har vi vokst, men har samme ambisjon som alltid, å skape et godt LAN miljø for ungdom i Hordaland.

I HordaLAN har vi mange grupper som hver og en utgjør sin del av et stort maskineri. Noen tar seg av sikkerheten og tilgangen til våre arrangement, andre sørger for å ta vare på deltagere som skader seg eller blir dårlig, noen lager filmer fra arrangementet, noen står i kiosken og andre jobber med å lage gøye aktiviteter for deltakerne å delta på. Det er altså et meget stort maskineri som på forskjellige måter sørger for deltagernes hygge, trygghet og sikkerhet.

Det mange ofte forbinder LAN-kulturen med er lite søvn og usunn mat. For enkelte kan det bli mye pizza, brus og smågodt. For andre er det å legge seg litt over vanlig leggetid veldig spennende. Dette er ikke gode vaner å ha til daglig, men et lite normalt avbrekk fra hverdagen kan også være sunt. Det å sette pris på leggetid, en god middag og litt rutiner i hverdagen er en ting vi tror mange ungdommer lærer i løpet av et LAN. Det å utforske, tøye litt grenser og dra kunnskap fra dette, er en del av LAN og en del av livet. For mange er dette første gangen vekke fra foreldre og første gangen de må «stå litt på egne bein». Vi tror med et slikt apparat vi har og i det lille koselige samfunnet HordaLAN er, at dette er veldig trygge omgivelser for nettopp denne anledningen.

I løpet av årene som HordaLAN har holdt på har det aldri skjedd noen alvorlige hendelser. De som er på slike arrangement er der for å hygge seg, møte andre og spille sammen. Om noen skulle føle seg litt nedfor eller dårlig, er det alltid crew der som stiller opp. Det er et utrolig godt system rundt HordaLAN som vi er meget stolt over. Vi jobber alltid hard for at våre deltagere skal ha det best mulig og gjør alltid det lille ekstra for å følge opp de som vi vet trenger det.

HordaLAN er stort og har kapasitet til over 700 personer og er rundt 100 i crew. Området LANet arrangeres i år er Sotra Arena, som er en stor idrettshall på Sotra. Denne hallen er moderne, flott og veldig lett å navigere seg rundt i. Vi har hatt arrangementer her før og kjenner salens fordeler og ulemper godt. Dette gir oss et utrolig godt bilde av hva vi må gjøre for å lykkes, både på underholdning og sikkerhet.

LAN er, som mange andre fascinerende og gode stunder i livet, meget vanskelig å beskrive med ord. Det er noe en bør ta og føle på. For mange er LAN en utrolig god arena for å møte likesinnete og skape vennskap. For andre kan det være en god arena for å delta i konkurranser og føle at en mestrer innenfor sin interesse. Uansett hva LAN er for den spesifikke personen, tror jeg utelukkende at LAN er en god anledning for de fleste å oppleve noe nytt i trygge og gode omgivelser, innenfor en hobby de trives godt med.

Vi håper denne artikkelen var informativ og at dere nå vet litt mer om hva LAN er og spesielt hva HordaLAN er. Om dere skulle ha spørsmål eller andre henvendelser, så er det bare å kontakte organisasjonen via våre kanaler. Vi svarer gjerne på deres spørsmål og hjelper selvfølgelig til om det skulle være noen spesielle behov. Hos oss er alt og alle velkommen!